Kuoro

Mieskuoro Weljet on oululainen nuorten miesten kuoro, joka on toiminut syksystä 1998 lähtien. Kuoron noin 30 laulajan keski-ikä on vain hieman yli 20 vuotta, mikä antaa kuoron soinnille omaperäisen, nuorekkaan luonteen. Monelle kuorolaiselle Mieskuoro Weljet on ensimmäinen kosketus kuorolauluun. Nuorten miesten kannustaminen musiikin ja lauluharrastuksen pariin onkin hyvän musiikin esilletuonnin ohella kuoron toiminnan kantava ajatus.

Vaikka kuoron toiminnasta puuttuvat varsinaiset ammattilaiset, näkyvät ja kuuluvat siinä laaja musiikin harrastaminen sekä vahva osaaminen. Harjoittelussa on pyritty kehittymään kokonaisvaltaisessa musisoinnissa, ja kuoron sointiin ja puhtauteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Mieskuoro Weljet tarjoaa jäsenilleen myös vakituista äänenmuodostuksen opetusta. Opetuksen tavoitteena ovat koko kuoron äänenmuodostuksen kehittäminen sekä jokaisen laulajan henkilökohtainen innostaminen. Kuoroharrastuksen tärkeimpänä lähtökohtana on kuitenkin haluttu säilyttää laulamisen ja yhteismusisoinnin riemu. Tätä intoa ja tunnelmaa pyritään vaalimaan sekä viikottaisissa harjoituksissa, viikonloppuleireillä että kuoromatkoilla.

 

l

Kuoron toiminta

Lue lisää mm. kuoron konserteista ja muista esiintymisistä.

Kuoron historia

Lue lisää Mieskuoro Weljien historiasta.

Mieskuoro Weljet pyrkii tutustuttamaan niin laulajansa kuin kuulijansakin mahdollisimman monipuoliseen klassiseen kuoromusiikkiin. Ohjelmiston tärkeän osa-alueen muodostaa hengellinen musiikki, mutta myös perinteistä mieskuoro-ohjelmistoa ja kansanlauluja harjoitellaan säännöllisesti. Kuoron rinnalla on koko historian ajan käytetty paljon solisteja ja erilaisia soitinyhtyeitä. Mieskuoro Weljet on tavoitteellisesti rikastuttanut kotimaista mieskuoromusiikkiohjelmistoa tilaamalla runsaasti sovituksia ja sävellyksiä, pääasiassa nuorilta muusikoilta. Esimerkkinä uusista sovituksista ovat lukuisat uudet joululaulujen, hengellisen musiikin, kansanlaulujen ja jopa lastenlaulujen sovitukset. Sävellystilauksista merkittävin on jouluksi 2004 valmistunut jouluoratorio mieskuorolle, solisteille ja kamariorkesterille.

 

Taiteellinen johtaja

Jere Tahkola on johtanut Mieskuoro Weljiä syksystä 2017. Jere on kuoron kasvatteja ja opiskelee kauppatieteitä Oulun yliopistossa. Weljet on kolmas kuoro, jota hän on johtanut uransa aikana.

Äänenmuodostaja

Äänenmuodostuksen opettajana kuoronjohtajan rinnalla toimii kuoron ulkopuolinen ammattilainen.

Oulun Musiikkiweljet Ry.

Puulinnankatu 5 F 44, 90570 Oulu
Ly-tunnus: 1636984-9
Oulun Osuuspankki,
Tilinumero IBAN: FI06 5741 3620 3186 72
BIC-koodi: OKOYFIHH

Yhteystiedot

Hallituksen puheenjohtaja: Lauri-Matti Kulmala, puhelin: 045-2750425
Levymyynti: Anton Johnson, puhelin: 040-3584808
Rahastonhoitaja:  Lari Leppänen, puhelin: 050-5552892
Suoratoistopalvelu-vastaava: Samuli Sorvari