Kuoron toiminta

Harjoitukset

Viikottaiset harjoitukset ovat kuoron toiminnan perusta. Mieskuoro Weljet harjoittelee tiistai-iltaisin klo 18:00-20:00 Kastellin kirkossa. Harjoitukset ovat tauolla opiskelijoiden kesäloman ajan. Harjoitukset ovat intensiivisiä ja tehokkaita, mutta ilmapiiri on vapaa ja rento. Harjoituksissa keskitytään erityisesti äänenmuodostukseen sekä laulun puhtauteen ja musikaalisuuteen. Kuoronjohtajan rinnalla toimii erityinen äänenmuodostaja, joka antaa kuorolaisille henkilökohtaista opetusta ja kouluttaa välillä myös kokonaisia stemmoja.

Kuorolaulu vaatii oman aikansa, mutta siihen käytetty aika antaa paljon: laulutaito ja musikaalisuus kehittyvät. Kuoroharjoitukset ovat myös mukava tapa tutustua uusiin ihmisiin.

Kuorolaiseksi?

Jos pidät kuorolaulusta, tervetuloa Mieskuoro Weljiin! Ehtona tietysti on, että olet mies. Mukaan pääset saapumalla tiistai-illan harjoitukseen, jossa äänenmuodostaja laulattaa Sinua hieman; kyseessä ei ole pääsykoe, vaan kartoitus, jossa opettaja määrittää äänialasi. Kaikki miehet ovat siis vapaasti tervetulleita oppimaan kuorolaulua. Vaikka Mieskuoro Weljien keski-ikä on vain pari vuotta kahdenkymmenen yläpuolella, myös kokeneemmat miehet voivat hypätä kuorotoimintaan mukaan - yläikärajaa ei vielä ole ollut tarpeen asettaa! Tarvittaessa voit ottaa myös yhteyttä kuoronjohtajaan.

Konsertit ja muut esiintymiset

Esiintymiset ovat olennainen osa kuorotoimintaa; harjoiteltua ohjelmistoa esitetään omissa konserteissa sekä erilaisissa tilaisuuksissa tavoitteena muiden ihmisten ilahduttaminen. Esiintymistoiminnan kulmakivinä ovat mieskuoroperinteen ja hyvän harrastuksen vaaliminen sekä seurakuntien tukeminen. Mieskuoro Weljet on esiintynyt ympäri Suomen mm. kirkoissa, erilaisissa juhlallisuuksissa, sairaaloissa, kouluissa ja vanhustentaloilla.

Konsertit antavat levytysprojektien tavoin kuoroharrastukselle tavoitteita, joihin laulajat sitoutuvat. Yhteinen päämäärä antaa haasteita ja lisää motivaatiota harjoittelemiseen ja laulamiseen.

Kuoroleirit

Kuoroleirejä järjestetään tarpeen vaatiessa, yleensä levytysprojektien yhteydessä. Kuoroleireillä keskitytään laulun saloihin oikein kunnolla, käytännössä laulamalla lähes aamusta iltaan. Leirit järjestetään yleensä viikonloppuisin, jolloin on aikaa keskittyä laulun ohella myös saunomiseen ja yhdessäoloon. Yhdessä vietetyt leiripäivät yhdistävät kuorolaisia toisiinsa ja kasvattavat yhteishenkeä. Yhdessä oleminen ja laulaminen ovat elämyksiä, jotka jättävät hyvät muistot.

Kuoromatkat

Kuoron kanssa toteutettavat matkat ja viikonloppureissut ovat tärkeä osa kuoron toimintaa. Yleensä matkat suuntautuvat eri puolille Suomea. Matkat tehdään useimmiten linja-autolla. Kuoron kanssa yhdessä eletty viikonloppu matkustustunteineen yhdistää kuorolaisia toisiinsa ja kasvattaa yhteishenkeä.

Viisivuotisen historiansa kunniaksi Mieskuoro Weljet kävivät kesällä 2004 virkistys- ja harjoituskiertueella Alppi-Euroopassa. Viikon aikana ehdittiin tutustua niin Etelä-Saksan, Sveitsin, Itävallan kuin Pohjois-Italiankin maisemiin ja nähtävyyksiin. Alppivaellusten, bussissa istumisen ja uimisen välillä jäi aikaa myös pysähtyä laulamaan vanhoihin linnoihin ja kirkkoihin, vuorten huipuille tai kulttuurikaupunkien aukioille.

Levytysprojektit

Levytysprojektit tuovat tavoitteellisuutta ja haasteellisuutta kuoron toimintaan. Tuleva levytys motivoi kuorolaisia harjoittelemaan säännöllisesti - myös omalla ajalla. Levytyksiin kuuluvat myös olennaisesti kuoron ulkopuolelta tulevat ihmiset, kuten solistit ja soitinyhtyeen jäsenet. He tuovat lisäväriä ja vaihtelua tavanomaiseen toimintaan ja ovat omalla esimerkillään sekä innostamassa että kannustamassa kuorolaisia. Levytysprojekteista jäävät muistot tallentuvat yleensä kansien sisälle: Mieskuoro Weljet on julkaissut kuusi sisällöltään erilaista äänitettä.

Järjestäytynyt toiminta

Harjoitukset ja esiintymiset ovat kuitenkin vain pieni osa kuoron toiminnasta; kuoron eteen tehdään paljon työtä niiden ulkopuolella. Järjestäytyneen toiminnan ylläpitäminen vaatii työpanoksensa. Mieskuoro Weljet pyrkii jakamaan vastuuta jäsenilleen. Kuoron taustayhteisö on nimeltään Oulun Musiikkiweljet ry, jonka sääntömääräinen vuosikokous on tärkein kuoron asioista päättävä elin. Viisihenkinen hallitus valitaan kuoron keskuudesta tekemään ehdotuksia kuoron toimintaa ja käytännön asioita koskevista kysymyksistä. Hallitus kokoontuu säännöllisesti, ja kokoukset ovat avoimia kaikille kuorolaisille sekä asioista kiinnostuneille.